Winnaars Gouden Brander Spaan 2014

In de stukadoorswereld werd met spanning uitgezien naar de uitreiking van de 10e Gouden Brander Spaan: dé prijs voor vakkundig en vernieuwend stucwerk. Thema van de editie 2014 was ‘Kleurrijk en duurzaam bouwen’, met de nadruk op de relatie met de omgeving in de breedste zin des woords. Dit thema leverde een recordaantal van 90 inzendingen op.
 
Donderdagavond 10 april 2014 was het zover. In het fraai gesitueerde congrescentrum Mereveld (Utrecht) vond de prijsuitreiking plaats. In de categorie Particuliere projecten riep de jury, bestaande uit onder anderen voorzitter Jan van de Kant (NOA) en kleurendeskundige Fabienne Bruyninckx, het in IJsselmuiden gevestigde stukadoorsbedrijf Leusink Wand-en Plafondafwerking tot winnaar uit.
 
Uit het juryrapport: ‘Werkelijk de gehele begane grond van deze woning is onder handen genomen. Zowel wanden als plafond zijn zeer vakkundig afgewerkt. Nadat zowel het plafond en het lijstwerk was aangebracht, is het vakkundig afgewerkt met Brander Matt. De wanden zijn voorzien van Brander Diamant. Er is zeer zorgvuldig te werk gegaan bij de punten waar twee kleuren samenkomen. De kleurcombinatie was uitstekend gekozen.
 
Winnaar Zakelijke projecten
In de categorie Zakelijke projecten ging Boelsz Afbouw uit Volendam verdiend met de eer strijken. Winnend project: de Regenboogschool in Amerongen.
Uit het juryrapport: ‘De naam zegt het al “Regenboog” dus volop kleuren. Het bedrijf heeft hier de gehele binnenafwerking voor haar rekening genomen. De kleurcombinaties, door de architect bepaald, waren veelzijdig, maar uitstekend aangebracht. Ondanks de hoge tijdsdruk zijn er geen concessies aan de kwaliteit gedaan.’
 
Beide winnaars krijgen een mediapakket ter waarde van maar liefst 5.000 euro, te besteden aan bijvoorbeeld advertenties in vakbladen, brochuremateriaal, een nieuw logo en / of een nieuwe website.
Voor beide andere genomineerde projecten in iedere categorie is een mediapakket ter waarde van 1.000 euro gereserveerd. De gelukkigen zijn Stucadoor van ’t Goor uit Ede en Stukadoorsbedrijf Cassa & Hoffman uit Vlaardingen (Particuliere projecten), respectievelijk Groot Afbouw uit Volendam en Van Boxtel Afbouw uit Oss (Zakelijke projecten).

Publieksprijs
Verder kende de Gouden Brander Spaan dit jaar voor het eerst een publieksprijs, waarbij het publiek op een favoriet project via de Brander Facebook pagina kon stemmen. Door een forse eindsprint eindigde Willems Stuc uit Kampen als eerste met 802 stemmen. Goed voor een mediapakket ter waarde van 500 euro plus een hotelbon van 150 euro.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie .

Sluiten