Geïnspireerd door Brander

Een goed interieurplan combineert de functie van de ruimtes de persoonlijke stijl, gewenste structuurkeuze en een passend kleurenpallet. Om te komen tot een interieurplan biedt Brander u kennis en ondersteunende middelen waarmee u tot een perfect plan en eindresultaat komt. En met onze producten creëert u vervolgens een ideale leef- en werkomgeving.


Aspecten van een goed interieurplan
Onderstaand stappenplan navigeert u naar de juiste elementen die belangrijk zijn.

 

1. Functie
Bepaal de functie van de ruimte: de keuze van de juiste structuur op de wanden en plafonds en de correcte kleurkeuze moet de functie van de ruimte voor de mens perfect ondersteunen. Publieke ruimtes stellen andere eisen dan een privéwoning.

 

2. Stijl
Wat is de stijl van de gebruiker? De stijl van de gebruiker of bedrijfsstijl moet tot uiting komen in de structuurkeuze en de gekozen kleurcombinatie. Zo wordt een persoonlijkheid benadrukt of wordt de bedrijfsuitstraling op een natuurlijke wijze ondersteund.   

 

3. Structuur
Structuur geeft karakter! Elke wand of plafond de mogelijkheid een eigen karakter te ontwikkelen door de juiste structuur. Van onberispelijk glad tot karaktervolle sierpleister, van een fijne subtiele gespoten structuur tot een fluweelzachte gladde stucco afwerking. Met het spelen in glansgraden kan een extra dimensie gegeven worden.
 

4. Kleur
Kies uw kleur. Elke kleur of kleurcombinatie heeft een verschillende werking op de mens en zijn persoonlijke beleving.  Bij een juiste combinatie voelt men zich op zijn gemak zonder te benoemen waarom en ondersom.

Wilt u meer theoretische achtergronden over de kleur?  Klik hier  

 

Ondersteunende instrumenten
Brander biedt de professionele gebruiker onderstaande instrumenten om tot een gedegen interieurplan te komen:

  • Brander Stalenmap

  • Brander Kleur en Inspiratiemap 

  • Brander NCS RAL kleurenwaaier

  • Brander Buitenwaaier

  • Brander technische documentatie en systeeminformatie

 

U kunt deze instrumenten bestellen via onze afdeling Customer Services .

 

Brander Stalenservice
Uiteindelijk wilt u ook zien hoe het er uiteindelijke uit kan komen te zien.

Dit kan met behulp van onze Stalenservice.
U kunt diverse kleurenstalen aanvragen via uw vakman of Brander verkooppunt
.