Historie

Historie

De levensloop van Brander Afbouwprodukten begint in het jaar 1930 in het Duitse plaatsje Erbisdorf. Daar richt het chemische concern Deutsche Solvay Werke de verffabriek Brand Erbisdorf op. Rond 1950 wordt de naam gewijzigd in Brander Farbwerke.

In de jaren zestig raken ook Nederlandse stukadoors overtuigd van de kwaliteit en toepassingsmogelijkheden van de Brander sierpleisters en muurverven. Begin jaren zeventig wordt Brander overgenomen door Unitecta GmbH, een producent van sierpleisters. Hierdoor worden kennis en specialismen gebundeld en het assortiment flink uitgebreid. In 1988 nam Sigma Coatings, toen nog onderdeel van Petrofina, de aandelen van Elbers Beheer over met daaronder de werkmaatschappij Enbestuc Bouwchemie, producent van spuitpleisters. In die periode werden Unitecta GmbH en Enbestuc gebundeld tot Brander, een merk met een compleet assortiment afbouwproducten. Nadat Petrofina in 1999 fuseerde met Total (tot Total-Fina-Elf), werden de respectievelijke verfdochters Sigma Coatings BV en Kalon samengevoegd tot SigmaKalon. Sinds 2008 is SigmaKalon onderdeel van het Amerikaanse PPG Industries.

Brander Afbouwproduckten is een klantgerichte organisatie met een compleet assortiment afbouwproducten en een volledig op de behoefte van de afbouwmarkt afgestemde dienstverlening.

Required form 'Contact_Mini' does not exist.