Anders Bouwen.NU kondigt keynote sprekers aan voor congres

01 juni 2012


Het congres Anders Bouwen NU wordt op 21 juni 2012 gehouden in ’t Spant in Bussum en kent een uitgebreid programma van sprekers en netwerkmomenten. Dit congres wordt georganiseerd voor woningcorporaties en hun adviseurs, architecten, (lokale) overheden, welstandcommissies, die geïnteresseerd zijn in het anders denken, anders handelen en anders bouwen.

Programma congres:
Het congres Anders Bouwen NU start vanaf 12.00 uur met een lunch op het Kennisplein.

13.00 uur Welkom door de gastvrouw Inge Diepman
13.15 uur Renovatie en Herontwikkeling: Frank Bijdendijk
13.55 uur Trends en Innovatie: Iwan Göbel
14.35 uur Presentatie nominaties AndersBouwen.NU Award
15.00 uur Pauze
15.30 uur Overheid en Politiek: Jacqueline Cramer
16.10 uur Uitreiking AndersBouwen.NU Award
16.30 uur Architectuur: Thomas Rau
17.10 uur Afsluiting door Inge Diepman
17.10 uur Netwerkborrel op het Kennisplein


Aansprekende onderwerpen
Tijdens het congres Anders Bouwen NU komen via inspirerende sprekers diverse aansprekende onderwerpen aan bod op het gebied van renovatie en herstructurering (Frank Bijdendijk), trends en innovatie (Iwan Göbel), overheid en politiek (Jacqueline Cramer) en architectuur (Thomas Rau). Zo doet u nieuwe inzichten op door inspirerende inhoud en passeren innovatieve projecten de revue.

Renovatie en Herstructurering: Frank Bijdendijk
Renovatie en herontwikkeling. Dat is dé markt voor de bouwbranche de komende jaren. Dit vereist anders denken, anders omgaan en anders gebruiken van bestaand vastgoed.... en wel NU!

Frank Bijdendijk geeft concrete handvatten voor woningbouwcorporaties, vastgoedbeheerders en de ketenpartners. De Curriculum Vitae van ir. Frank Bijdendijk is zeer imposant. Maar bovenal staat deze topbestuurder bekend als opinieleider in de wereld van vastgoed, projectontwikkeling en volkshuisvesting. Als Keynote spreker zal de heer Bijdendijk vooral ingaan op het thema Renovatie en Herstructurering. Als voorzitter van het Nationaal Renovatie Platform is hij dé expert op dit vakgebied.

 

Trends en Innovatie: Iwan Göbel
Voor de bouw is de autoindustrie sinds jaar en dag een aansprekend voorbeeld: In productieproces, marketing en duurzaamheid. De organisatie van AndersBouwen.NU is dan ook trots dat we een spectaculaire spreker mogen aankondigen: Iwan Göbel ! Iwan en Dimitri Göbel begonnen als kleine jongens een bedrijfje, met niet veel meer dan een autodroom, een schuurtje en wat eigen spaarcenten. Dat bedrijf, Burton Car Company , is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot grootste sportwagenfabriek van Nederland.

Dit succes werd ook landelijk opgemerkt; in 2005 werd Iwan Göbel verkozen tot ‘100% beste ondernemer van Nederland’. Op dit moment opereert Burton Car Company met vier bedrijven in meer dan 20 landen. Uit het boeiende verhaal van Iwan Göbel zal blijken hoe doorzettingsvermogen, lef, creativiteit en ondernemersgeest grondleggers zijn van dit succes.
Daarnaast is er volgens Iwan Göbel maar één ding leuker dan ondernemen en dat is duurzaam ondernemen! Met de ontwikkeling en productie van ’s werelds meest duurzame sportwagen, de ‘Burton Electric’, de Cradle-to-Cradle productie van Burton’s brandstofversie sportwagens en het schrijven van het boek ‘Ecowinst voor woningen’ toont Iwan Göbel op meerdere vlakken de kracht van duurzaam ondernemen.

Overheid en Politiek: Jacqueline Cramer
Voor de bouw is en blijft de overheid belangrijk. Lokaal, regionaal en landelijk. Voor het verstrekken van opdrachten, voor het stimuleren en controleren van marktwerking en voor het opzetten van nieuwe initiatieven. Inzicht het proces en de ambitie bij de overheid is essentieel voor de bouwbranche.... en wel NU!

Jacqueline Cramer (oud Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht) geeft de deelnemers een inkijk in hoe de overheid denkt over anders bouwen en hoe de deelnemers hiervan kunnen profiteren. Zo krijgen de deelnemers inzicht in de processen, denkwijze, beslissingsbevoegdheid en interesse vanuit de politiek en overheid.

Architectuur: Thomas Rau
Voor de architect is de omslag in de bouw misschien wel het grootst de afgelopen jaren. Door trends en nieuwe uitgangspunten zoals: duurzaamheid, renovatie, flexibiliteit, energie, samenwerkingsverbanden en de crisis moeten architecten een visie over anders bouwen ontwikkelen... en wel NU! Thomas Rau geeft inzicht en concrete handvatten voor de architect en haar ketenpartners.

Thomas Rau werkt sinds 1990 als architect in Amsterdam, waar hij in 1992 RAU oprichtte. RAU neemt actief deel aan de huidige internationale discussie over duurzaamheid en de ontwikkeling van energiebesparende technologieën. Thomas Rau geeft lezingen over Oneplanetarchitecture in binnen- en buitenland, is lid van het Comité van Aanbeveling van Green Cross Nederland en stond recentelijk als enige architect in de door Dagblad Trouw en Omroep Llink opgestelde lijst van de 100 meest duurzame Nederlanders en op nummer een in de categorie ‘Green Building' op de Green.200 lijst van Green.2 magazine.

Contact en informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent dit congres?
Ga dan naar de website
www.andersbouwen.nu