Aanslagvergeling en aanslagverkleuring

Korte tijd na bewoning blijken met spuitpleister gespoten plafonds sterk te zijn vergeeld, met name in de huiskamer met open keuken. Enkele bewoners uit een project van 100 woningen beklagen zich. Uit de vraagstelling blijkt dat de oorzaak van de klach...

Ventileren
In de bij oplevering nog vochtige woning heeft men al snel de neiging om de thermostaat enkele graden hoger te zetten en de ramen dicht te houden om het behaaglijk te hebben. Door de relatief hogere temperatuur treedt het bouwvocht versneld uit de ondergrond waarbij verontreinigingen uit de ondergrond meegenomen worden naar het oppervlak. Dit uit zich in een onregelmatige, respectievelijk plaatselijke vergeling. Ook gebeurt het dat door gebrek aan ventilatie, rook en kookdampen onvoldoende worden afgevoerd en neerslaan op de koude(re) onder-grond. De verontreinigingen kleven aan de spuitpleisterlaag en veroorzaken een egale verkleuring.

Advies
Brander stelt een bewonersadvies ter beschikking dat de applicateur in de woningen kan achterlaten. Hierin staat onder meer vermeld hoe de bewoners moeten stoken en ventileren om vroegtijdige vergeling te voorkomen.

Is uw vraag beantwoord?

Stel een vraag

Heeft u meer vragen?

 Security code