Hechting

Na een aantal dagen begint de muurverf, sierpleister of spuitpleister al af te bladderen. Wat is hiervan de oorzaak? En hoe dit voorkomen kunnen worden?

Als de afwerklaag plaatselijk loslaat van de ondergrond, kan het zijn dat de muur in het verleden gerepareerd is met een gipsachtige reparatie/egalisatiemortel die niet geschikt was om in dunne lagen aan te brengen. Het gipsmateriaal is in te dunne lagen aangebracht met een te snelle uittreding van water. Hierdoor krijgt het materiaal onvoldoende tijd om af te binden. Gevolg is een slechte samenhang. U herkent dit aan een verpoederd oppervlak. Een droge ondergrond of laag vochtgehalte versterkt dit effect nog eens. Muurverf of spuitpleister die over zo’n ondergrond wordt aangebracht, laat op den duur los.

Oplossing
Borstel of was de verpoederde ondergrond goed af. Vervolgens fixeert u de ondergrond met Brander Haftgrund. Na droging kunt u de muur afwerken met het door u gekozen systeem. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen: Verwerk producten altijd volgens de voorschriften van de fabrikant.

Is uw vraag beantwoord?

Stel een vraag

Heeft u meer vragen?

 Security code