Hechting

Is de hechting van oplosmiddelvrije sierpleisters anders dan van oplosmiddelhoudende? En hoe zorg je dat de ondergrond geschikt is voor applicatie van sierpleisters?

Er is geen verschil in hechting tussen oplosmiddelvrije en oplosmiddelhoudende sierpleisters. Dit is gebleken uit proeven in het laboratorium. Wel heeft de oplosmiddelvrije kwaliteit een langere doordroging nodig. Ongeveer een dag na de applicatie vertoont de oplosmiddelhoudende sierpleister een betere hechting. Na een aantal dagen droging is er echter geen enkel verschil meer tussen de oplosmiddelvrije en de oplosmiddelhoudende kwaliteit.

Wat is een ideale ondergrond?
De ideale ondergrond heeft een lichte mate van poreusheid en bezit een goede samenhang. Dus geen cementhuid of poederende resten. Tevens is het belangrijk dat de ondergrond goed droog en schoon is, dus vrij van vetresten, stof er cetera.

Waarom krijg je op een ruwe, licht zuigende ondergrond een betere hechting dan op een gesloten, gladde ondergrond?
Een ruwe, licht zuigende ondergrond heeft een veel groter aanhechtingsoppervlak per vierkante meter, dan een gesloten, gladde ondergrond (zie tekening 1). Bijzonder gladde oppervlakken, zoals prefab-beton, moeten opgeruwd worden door te schuren, aanstralen of sandwashen. Hierdoor wordt het oppervlak vergroot en verbetert de hechting van het afwerksysteem.

Is uw vraag beantwoord?

Stel een vraag

Heeft u meer vragen?

 Security code