Duurzaam Afbouwen en Renoveren

Duurzaam Afbouwen en Renoveren

De bevolking op aarde blijft groeien, grondstoffen worden schaarser, prijzen blijven stijgen. Er ligt een behoorlijke druk op diverse bedrijfsprocessen en op onze natuur. En hier heeft iedereen mee te maken.

Duurzaamheid steeds belangrijker criterium
Duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn trends die het perspectief op de wereld een positieve wending geven. Bouwmaterialen voor nieuwbouw en renovatie ontwikkelen met deze trends mee. Steeds vaker stellen consumenten en voorschrijvers duurzaamheid als criterium in hun besluitvormingsproces.

De rol van de overheid
De overheid speelt hier een voortrekkersrol in. Onder meer met het Bouwbesluit en de Milieu Effect Rapportage (M.E.R.). Het streven van de overheid is om in 2015 in 100% van de inkopen duurzaamheid mee te nemen als criterium. Met de milieuparagraaf van het Bouwbesluit is er per 1 januari 2013 een inspanningsverplichting om milieugegevens te leveren van de gebruikte materialen.

De rol van Brander
Brander ondersteunt en ontzorgt u bij deze ontwikkeling. Brander biedt u de keus uit een breed scala afbouwproducten die tot de beste in de markt behoren. In termen van topkwaliteit en topresultaat, maar ook in termen van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoordelijkheid. Een combinatie die u verzekert van de duurzaamste verfraaiing van plafonds, wanden en gevels.