Vanzelfsprekend Duurzaam

Vanzelfsprekend Duurzaam

Duurzaamheid is al sinds jaar en dag vanzelfsprekend in de productontwikkeling, productie en verkoop van Brander. We doen dit door innovatieve en efficiënte producten te ontwikkelen met een langere levensduur die zo min mogelijk belastend zijn voor mens en milieu. We doen dit met zorg voor het milieu, de economie en de gemeenschap waarin we werken en leven.

Voorbeelden

 • Vanzelfsprekend duurzaam productbeleid
  Een duurzaam productbeleid vraagt om uitgekiende producten. Producten die u verzekeren van een lager verbruik, langere levensduur en minder onderhoud dan bij vergelijkbare producten. Maar daar laten we het niet bij. Ook minder energieverbruik bij applicatie en minder slijtage aan productiemiddelen van onze klanten (dus minder onderhoud) wegen zwaar mee in de ontwikkeling van Brander producten. In dat opzicht hebben de producten van Brander altijd tot de duurzaamste in de markt behoord.

   
 • Vanzelfsprekend steeds zuinig
  PPG Industries (PPG), de wereldwijde moederorganisatie van Brander, heeft zich tot doel gesteld om het energieverbruik met 2,5% per jaar te verminderen. Onder meer door investeringen in zuinigere machines en compressoren. De absolute uitstoot van GHG moet met 2% per jaar omlaag. Daarnaast trainen we medewerkers in zuinig rijden en de bedrijfsauto’s hebben een A of B label. Ook lossen we producten direct op de bouwplaats, zodat we geen onnodige kilometers maken.

   
 • Vanzelfsprekend efficiënt
  We produceren met een hoge mate van automatisering en maken gebruik van bulkopslag voor grondstoffen in de fabriek. Afgekeurde producten vormen nieuwe grondstoffen en worden voor 100% hergebruikt. Indien mogelijk leveren we in grootverpakkingen.

   
 • Vanzelfsprekend gecertificeerd
  Alle fabrieken van PPG, en dus ook die van Brander, zijn gecertificeerd volgens de milieunorm DIN en ISO 14001. Hierin staan de onderwerpen milieubescherming en de zuinige omgang met grondstoffen centraal. Daarnaast zijn de fabrieken ISO 9001 gecertificeerd.


  Op productniveau zijn enkele producten voorzien van het DuboKeur certificaat, welke aantoont dat deze bijzonder geschikt zijn voor duurzaam bouwen. In pleisters betreft het Brander Briljant, Brander Crystal, Brander VBK KV en Brander Tango. In muurverf zijn dit Brander Clean en Brander Brava Matt

 • Vanzelfsprekend veilig
  PPG heeft verstrekkende maatregelen op het gebied van veiligheid voor medewerkers en hun omgeving. Ook bij Brander zijn strenge regels voor veiligheid, orde en netheid de basis voor dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast hebben we een uitgebreid brandpreventieplan, een adequate organisatie van hulp bij ongelukken en evacuatieoefeningen. Dit is de organisatorische basis voor omgevingsbewust ondernemen.

Wat betekent dit voor u?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker element in de bouw. Dit heeft Brander vanaf het prille begin onderkend. Daarmee heeft u als klant van Brander een blijvende voorsprong in duurzame afbouw- en renovatieprojecten. Wij staan voor uw belang in het aantrekken van duurzame projecten en het leveren van duurzame topkwaliteit. Daarom werkt u met Brander. Vanzelfsprekend.


Greenworks
Al onze DUBOkeur gecertificeerde producten zijn te verkrijgen als onderdeel van Greenworks bij Raab Karcher.