Hechting

Een ondergrond moet droog zijn om spuitpleister te mogen verspuiten. Hoe droog moet de ondergrond zijn? En hoe kan ik dat het beste meten?

Een ondergrond moet dus droog zijn om spuitpleister te mogen verspuiten. Dan is de volgende vraag: hoe droog moet de ondergrond zijn? Ofwel: hoe kan ik dat het beste meten? Daarvoor is er de Protimeter, een meetapparaat dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. De wijzer kan uitslaan in drie kleurvlakken: groen, rood en geel. Slaat de wijzer uit in het groene vlak, dan is er geen enkel probleem: de ondergrond is droog, er kan gespoten worden. Komt de wijzer in het rode vlak, dan is het zaak te wachten tot de ondergrond wél droog is. Kritisch wordt het als de wijzer in het gele vlak uitslaat: alleen wanneer er optimaal geventileerd en verwarmd wordt tijdens het spuiten én tijdens het doordrogen, kan er gespoten worden.

Let wel: alleen de kleurvlakken zijn van doorslaggevende betekenis. De cijfers op de Protimeter hebben bij minerale ondergronden als beton en steen geen betekenis. Waarschuwing: wanneer de ondergrond op basis van de meting geschikt is om gespoten te worden, kan het gebeuren dat condens op een koude ondergrond alsnog de vochtigheidsgraad verhoogt, bijvoorbeeld als gevolg van snelle temperatuurswisselingen. Ook dit is alleen te ondervangen door doelgericht te ventileren en te verwarmen. Ook bij het aanbrengen van sierpleisters en muurverven is het meten van de vochtigheid van ondergronden van groot belang.

Brander deskundigen geven u graag vrijblijvend advies over een efficiënte en voordelige verwar-mingsmethode. Betrouwbare en bedrijfszekere ventilatoren, heaters en drogers zijn - in vrijwel ieder formaat - te huur bij uw Bouwmaterialenhandel.

Is uw vraag beantwoord?

Stel een vraag

Heeft u meer vragen?

 Security code