Rendement

Waarom hebben gekleurde sierpleisters een lager verbruik per vierkante meter dan witte sierpleisters?

De rendementsgetallen van sierpleisters in de kenmerkenbaden -het aantal vierkante meters dat met een emmer is af te werken - hebben een marge van 0,5 kilo (plus of min) per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de hand van de stukadoor. Het verschil tussen wit en kleur is daarbij te verwaarlozen. Toch merken stukadoors dat ze nogal eens met restpartijen gekleurde sierpleisters blijven zitten. Vooral bij grote projecten kan dat behoorlijk in de cijfers lopen.

Niet te dun aanbrengen
In de eerste plaats heeft men de neiging om gekleurde sierpleisters dunner aan te brengen. Dit heeft te maken met het feit dat de sierpleis-ters door de toevoeging van kleurpasta’s iets dunner worden. Dit voorkomt u door dezelfde laagdiktes aan te houden als bij witte sierpleisters!

Zorgvuldig opmeten
Vervolgens is het van belang om bij afwerkingen in kleur het werk nauwkeurig op te meten. Vaak schat de stukadoor het aantal vierkante meters en bouwt hij een extra marge in om niet te kort te komen. Dat levert soms die vervelende restpartijen op.

TIP
Het aangegeven verbruik is een gemiddelde. Het uiteindelijke verbruik is afhankelijk van de hand van de stukadoor. Wij raden elke stukadoor aan een tijdlang nauwkeurig bij te houden hoeveel vierkante meter hij met een bepaalde sierpleister doet. Bij een volgend project is dan veel nauwkeuriger te berekenen hoeveel emmers er nodig zijn.

Gemiddeld verbruik van sierpleisters per emmer

Type Verpakking per emmer Verbruik
Brava/Branderdekor 2 mm 18 kg circa 7 m2
Brava/Branderdekor 3 mm  18 kg circa 5 m2
Brava/Branderdekor 4 mm  18 kg circa 4,5 m2
Brava/Branderputz 1 mm 18 kg circa 9 m2
Brava/Branderputz 2 mm 18 kg circa 6,5 m2
Brava/Branderputz 3 mm 18 kg circa 5 m2
Brava/Branderroxanne 1,5 mm 18 kg circa 8 m2
Brava/Branderroxanne 2,5 mm 18 kg circa 5 m2

Is uw vraag beantwoord?

Stel een vraag

Heeft u meer vragen?

 Security code